Screencast-opgaver til Geogebra for begyndere

 TID: Max 45 min.

I skal nu optage skærmbillede og lyd af opgaverne herunder.

Mac-brugere: Brug Quicktime – klik arkiv – ny skærmoptagelse. Gå derefter til opgaverne herunder.

PC-brugere: Start med at gå ind på screencast og opret en bruger. Det kan være en god ide, atScreencast-O-Matic downloade launcheren, for at gøre tingene nemmere i det lange løb. Hvis du har et alternativt program på din computer, som du kender godt, så brug gerne det.

Screencast er en online løsning, der kan optage dele af din skærm, mens du indtaler lyd indover. Den optager hvad du laver på skærmen, så du kan lave vejledningsvideoer, opgaveforklaringer og mange andre nyttige optagelser.

Du kan komme til Screencast HER.

 

Nu skal I sammen med en makker, der også er Geogebra-begynder lave følgende opgaver.

Nu skal du åbne Geogebra, og via Screencast, skal du lave en opgaveforklaring, hvor du uddyber, hvordan du løser følgende opgaver:

  • Lav selv en optagelse, hvor du viser, hvordan man konstruerer en trekant med sidelængder på 5 cm, 6 cm og 7 cm. Vis til sidst, hvordan man tegner højder i trekanten.
  • Lav en optagelse, hvor du viser, hvordan man konstruerer en trekant med to kendte vinkler og en kendt side (f.eks. 25 og 110 grader og en side på 45 cm). Vis til sidst, hvordan man tegner medianer i trekanten.
  •  Lav selv en optagelse, hvor du viser, hvordan man laver trekantens omskrevne cirkel.

Når du har lavet dine optagelser, tester du dem lige af, inden du afleverer.

I skal gemme jeres optagelser i en mappe på computeren og sende filerne til Marianne på Viggo.