Flytte hjemmefra (Uge 16)

Billedresultat for flytte hjemmefraBilledresultat for flytte hjemmefraBilledresultat for flytte hjemmefraBilledresultat for flytte hjemmefra

Du skal flytte hjemmefra!

UDFORDRING NR. 1

Du skal lukke øjnene og forestille dig, hvor du er om 2-3 år. Er du i uddannelse, har du et arbejde eller drømmer du om at tage orlov og komme ud og rejse??? I hvilken by bor du og hvad laver du? En ting er sikkert: Du er blevet 18 år og vil gerne flytte hjemmefra.

  • Skriv i et word en tekst, som kort beskriver din situation.
  • Når du er færdig med det fremlægger du dine planer for Rikke.

 

UDFORDRING NR. 2

Hvor skal du bo?

Vælg to af disse muligheder og sammenlign dine månedlige udgifter.

  1. Kollegium,
  2. Forældrekøb. Dine forældre køber en lejlighed, som de lejer ud til dig.
  3. Andelsbolig

Find to konkrete boliger. Aflever adresse, husleje og finansiering hos Rikke. Brug jeres nye viden om annuitetslån til at beregne huslejen.  Forklar jeres overvejelser. Oplysningerne skrives også ind i dit Word dokument.

 

UDFORDRING NR. 3

For at kunne holde styr på din økonomi beslutter du dig for at lave et budget.

Overvej hvilke indtægter og udgifter du kommer til at  have.

Særlige benspænd:

  • Hvis du er nødt til at arbejde for at få det hele til at løbe rundt, skal du kontakte Rikke. Her skal du slå med en terning og løse en opgave for at få udbetalt din løn.

.Eksempler på lønsedler til inspiration, når du skal lave din egen.

LønseddelLønseddel 2

Når du har lavet et budget med alle de udgifter og indtægter, som du kan forestille dig at have, når du flytter hjemmefra kan du tjekke følgende hjemmeside ud, for at se om der er noget, du har overset.

http://flytte-hjemmefra-guide.dk/

  • Hvis du ikke kan få dit budget til at hænge sammen kan du ”Prøve lykken” hos Rikke. Men husk at du også kan risikere at tabe penge?